Sendu yang teramat rindu…

Assalamualaikum…

I ‘m back….begitu lame tak menulis blog,akhirnye cik Rossa nak publish jugak entry2 yg dah bersawang di benak hatiku ini.Mane taknye,blog semua telah di MAMPU kan oleh person incharge yg tah sape2 menggatal tangan depa tu.Ade mak kesah!Lagipun mak jenab rindu nak menulis maklumlah di balik kesenduan ini terselit kerinduan kat kengkawan blogger.oh…pilunye…Meh kita layan lirik ni….

Sendu Di HatiMu Rindu Di JiwaKu Lyrics

by Arrow
Takdir yang menentukan
Pertemuan yang tak disangka
Takdir jua yang menentukan perpisahan
Di talian cinta ini
Terjalin ikatan mesra
Walau hanya seketika
Bagiku sungguh bermakna
Masih terkenang lagi
Kepadamu insan misteri
Yang sudi bertamu di hati
Tersentuh hatiku ini
Rasa ingin bersamamu
Menyapu si airmata
Menghilangkan rasa sendu di hati
(Korus)
Setiap malam
Kutunggu panggilanmu
[ Sendu Di HatiMu Rindu Di JiwaKu lyrics found on http://lyrics.my ]
Resah hatiku menanti
Walaupun sehari takku dengar suaramu
Hati rindu…
Kuterasa dunia ini bagai terhenti
Aku tahu kau rindukan aku
Belaian kasih mesra untukmu
Tak sempat lagi kita bersua bermesra
Engkau telah pergi jauh
Terlerai genggaman mawar dari tanganku
Masih terkenang lagi
Kepadamu insan misteri
Yang sudi bertamu di hati
Tersentuh hati kuini
Rasa ingin bersamamu
Menyapu si airmata
Menghilangkan rasa sendu dihati
Masih sendukah aku selepas ini….Oh tidak mungkin…Nantikan episod seterusnya.

Senaman ringan di pejabat

Salam dan selamat pagi kengkawan yg dikasihi….

Selamat bekerja untuk yg sedang bekerja juga…hari2 kerja juga..bosan kan?Tapi itulah fitrah dan ibadah sebenarnye.Tak koje takdele ongkosnye.Yang macam i oll’s and the gang ni keje kitorg lebih kepada customer service atau panggilan manjenye PKP.Ape itu PKP?Sendiri carilah ye.he2..By the way,koje kitorg ni banyak duduk dan kadang2 rase letih sesangat.Almaklumle..hari2 duk tengok komputer.Mate pun dah nak naik juling ngadapnye.Body pun lame2 jadi tk sihat dan asyik malas je kan.Make berlakunye konflik berat badan di situ.Based from true story…Untuk itu,kite cube cari resolusi utk naikkan semula kecergasan we oll’s ni.Jalan terbaik ialah senaman..Banyak sebenarnye kaedah senaman yg boleh dipraktikkan.Antaranye…

Ini semua boleh dilakukan di pejabat sambil tgk komputer.Semoga tips2 ini dapat memberikan inspirasi dan motivasi kepada kalian untuk merancang aktiviti senaman mulai sekarang.Bersenamlah untuk kesihatan..
Do not lazy-lazy….janji happy..kihkihkih..
Sumber dari  :  Melayu kini.net

Nusajaya dan Legoland

Assalamualaikum…Bulan Syawal pun dah melabuhkan tirainya..maka open house telah ditutup secara rasmi dan hanya pintu rumah saje yg masih terbuka.So entry tentang raye2 pun dah habis and kembali ke asalnye.
Kali ni nak citer pasal Negeri Johor pulak.Ape yg best kat Johor yek.Baru2 ni kan ade pelancaran tentang pembukaan Legoland.Ape itu Legoland?Legoland ialah Taman tema yang mane terdapatnye permainan2 dari pelbagai bentuk.Ala..yg macam dlm tv tu.Budak2 mesti suke…Kira yg pertama di Asia dan keenam di dunia..Tempat ni terletak di Iskandar Malaysia,Nusajaya…
Pintu masuk Legoland.
Yang ni map nak ke sana.Kalau duduk kat Johor lagi senang nak pergi.Jalan kaki pun bole…
Harga tiket rm140 tapi ade promosi utk certain2 time.
Antara game yang terdapat di dalam Legoland.Nampak best jugak.Rasenye mak karbo memang tak sabar nak pergi kat tmpat ni.
Pergh,roller coaster kat belakang tu macam mengalu-alukan kedatangan we oll’s ni.Janji mak karbo tk terstuck kat atas tu.Ouch..tak sanggup rasenye nak masuk front page.he2…
Okla u oll’s..maybe one day we oll’s akan smpai jugak kat sini.Welcome to Legoland!
Sumber dari: ezanykun

Kelab Tasik….

Minggu yg lalu,cik Rossa and the gang telah berkesempatan utk menghadiri majlis bersama rakan2.Majlis ape tu tk pyhla cik rossa bagitau kat sini..secret and confidential gitu…hanye mak jenab je yg tahu.he2…ok la u oll’s…cik rossa telah pergi ke kelab tasik Putrajaya.Mak sesaje je nak ngedate pic.mak ni..kire kenangan terindah gitu…

Tada….mak jenab a.k.a cik Rossa in da house…
Pintu masuk ke Kelab Tasik…
Suasana di dlm…Menu stail buffet..
Sungguh nyaman sekali suasana di luar kelab.Rase mcm  tgh naik kapal layar gitu..
Ade lemang ngan nasi impit bersama rendang daging..mm..dap..dapp..
Chinese stail menu..ikan masam manis,siew fatt choy,daging black pepper..
Dessert ade sirap with laici and jelly.yummy…cheese cake and watermelon…
With the shomel twins and another friend….comel tak we oll’s…

Ouch..mak jenab a.k.a. cik rossa bawa balik hamper…but dah dreams nak dpt DSLR..dapatkah?he2…Papepun cik Rossa happy sgt sbb dpt jumpe kwn2 cik Rossa…Next time we can hangout together-gether again.babai…