Sale! Sale! Raye…

Salam Ramadhan….

Baru2 ni cik Rossa and partner telah singgah di Shopping Complex Sogo Jalan Masjid India.Bersempena nak raya tak lame lagi ni,i oll’s bergigihan untuk soping sempena raye.Pergi pun pagi-pagi lagi sbb klu lewat takut takde parking ngan org ramai.Disebabkan awal sgt tu,terpakse le menunggu kat pintu luar Sogo.Tak sangka begitu ramai orang yang same menunggu mcm we oll’s.

Tu dia…tak sanggup rasenye nak masuk.Tapi alang2 dah sampai,teruskan je le..
Wow! 70 % u…cume rase tak larat dan pening tgk org ramai kat dlm tu.Sampaikan ade yg hilang anak.
Tengok2 kat area kasut.Sampai tak tahu nak beli yg mane.
Penurunan harga yang begitu drastik.Telah disambar oleh we oll’s.
Tempat letak air minum.Menarik sekali…untuk raye2 ni lagi senang pakai ni.Tak payah nak berdulang bagai.
Em…cam mahal tapi okla untuk keperluan raye ni.Saje je nak snap untuk tatapan adik-adikku..
Bekas kuih raye yang ala2 vantage…
Dah nak tengahari kitorang pun balik.Klu tak memang hazab nak menempuh jalan kat k.l ni.Ni pun dah jam dah.
Esoknye pergi Jusco kat taman Equine dengan my Roomate.Wow!70 % jugak..Rambang sekali mate i oll’s..Kawan i oll’s ni pun duk tengah belek2 mane yg patut untuk dipakai time raye ni.Nampaknye telah disambar beberape helai pakaian dan kasut.
Nampaknye seakan dah berkenan ngan beg tu.Brand Polo ngan Bum.Ouch..nak caras sis.art ni.he2…Tak beli just tgk2 and survey dolu.
Ronde2 lagi tgk kat tmpat jual tudung lak.
Kat tempat kasut ngan beg tu pun sale.Semua nye tgh sale sbb bulan Mega Sale gitu…
Dah habis shoping-shoping…Tinggal nak buat kuih raye dan beli barang2 perkakasan rumah pulak lepas ni.Kemana pulak cik Rossa selepas ini?Nantikan di entry berikutnye…
Pesanan penaja dari cik Rossa…
Berjimat amalan yang mulia,
Jangan berbelanja mengikut nafsu…

Advertisements

6 thoughts on “Sale! Sale! Raye…

  1. mata gue terbuntang jap 70% 70%…ni kalau bonus raya up 70% baru syok beli pastu belah…alamak ada pesanan penaja pulak…ditaja oleh sogo dan aeon….eh eh eh bukan….cik rossa…jgn lupa taja baju raya kitorang merangkap baju bridemaid cik rossa…

  2. Puiyo…kalaula ade bonus 70% tu..rase bermakne sgt raye ni.he2..syukur nikmat yang ade..ouch…tajaan baju raye?ditaja sepenuhnye oleh kedai kain en.Mydin dan disupport oleh diri sendiri.Sungguh bermakne raye tahun ni disamping yg tersayang…ouch..

  3. ayoyo mak nak pengsan jap, ok bangun balik! waduh3 kekanda iols berjimbas sakan..bestnyer uols! ouch ader dispenser tu uols, tapi yang ni pattern lebih kurang yg kita nampak kat karnival opis kita tu kan? yang mcm iols suka sgt tu akak ada jumpa tak? quite pricey kan?bilalah iols nak jejak ke kl before raya nih..bertbahlah weols dgn sale2..pesanan manja tu tak menahan, terus mak insap uols!hihihi

  4. He2…sabar ye sis…I oll's ni pun dah rase nk pengsan jln kat sane.Dgn panasnye lepas tu pose lak.Rase nak togok air je time tu.Ha a u oll's cam same ngan kt tmpat kite g tu.Yg mcm u oll's nak tu payah gak nak cari.Susah nak jumpe.Sgt pricey u oll's.Gigih mak snap gmbar tu.he2..I oll's pun pesan utk diri sendiri takut klu terlebih budget.hwa…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s